Mivel azonban fémből készültek, használjon könnyű, gyengéd nyomást

Ezért a szálas fogselyem nem alkalmazkodik a fog teljes felületéhez. Emiatt a káros baktériumok és ételmaradékok problémákat okoznak.

A vízselymet nemcsak viszonylag könnyű használni, hanem csökkenti a fogszuvasodás és az ínybetegségek kockázatát is. Teljesen visszafordíthatja a fogínygyulladást. Segít a fogágybetegségek kezelésében és a további csontvesztés megelőzésében. Az igazság az, hogy a napi szájápolási rutinnak a következő célokat kell kitűznie: a lepedék eltávolítása, a baktériumok ellenőrzése és a fogászati ​​problémák megelőzése. A vízselyem ezt és még sok mást csinál. Szerezzen vízselymet, és mosolyogjon boldogan!

A legtöbben ismerik az egészséges száj megőrzésére vonatkozó ajánlásokat. Ezek közé tartozik a napi 2-3-szori fogmosás, a napi egyszeri fogselyem használat, a szájöblítő használata az extra baktériumok elpusztítására, valamint a hathavonta történő fogorvos látogatása rutinellenőrzésre. Tehát a nyelvkaparó jobban megkönnyítheti a szájhigiéniát?

A legfontosabb elvitelek:

 • A nyelvkaparók kis eszközök, amelyek segítségével eltávolítják a törmeléket és a baktériumokat a nyelv felszínéről.
 • Idővel a baktériumok, élelmiszer-részecskék és elhalt sejtek felhalmozódása hatással lehet a száj egészségére.
 • A baktériumok és a törmelék eltávolítása a nyelvből lehetővé teszi az ízlelőbimbók jobb működését. A rendszeres kaparással az ízlelőbimbók jobban megkülönböztetik a keserű, sós és savanyú ízeket.

A nyelvkaparó használata számos száj-egészségügyi előnnyel járhat, és segít megőrizni mosolyát. Fedezze fel mindazt, amit a nyelvkaparókról tudnia kell.

Mik azok a nyelvkaparók?

A nyelvkaparó egy kis eszköz a törmelékek és baktériumok eltávolítására a nyelv felszínéről. A nyelvkaparás nem új technológia. Valójában a nyelvkaparás már évszázadok óta létezik.

A nyelvkaparók sokféle formában és méretben kaphatók. Bár hasonló előnyökhöz juthat, ha egyszerűen megmossa a nyelvét a fogkefével, a nyelvkaparó kevésbé terjedelmes.

A nyelvkaparó használatának előnyei

A nyelvkaparás célja, hogy segítsen eltávolítani a nyelv felszínén felhalmozódott káros szennyeződéseket. Ez a törmelék baktériumok, élelmiszerek és elhalt sejtek felhalmozódása lehet. Idővel ez a törmelék hatással lehet a száj egészségére. A nyelvkaparó használata a lerakódás eltávolítására a következő előnyökkel járhat:

Csökkentse a rossz leheletet

A nyelvet apró ujjszerű kiemelkedések borítják, úgynevezett papillák. A papillákról ismert, hogy a legtöbb szagot okozó baktérium a szájban található. A papillákban rejtőző baktériumok és törmelékek olyan termékeket termelnek, amelyeket illékony kénvegyületeknek (VSC) neveznek. Ezek a vegyületek kéngázokat tartalmaznak, amelyek büdösek (gondoljunk a rohadt tojásra). Amikor lekaparja a baktériumokat a nyelvéről, 75%-kal vagy még többel csökkentheti a VSC-k mennyiségét. A napi nyelvkaparás megakadályozza ezeknek a baktériumoknak és törmelékeknek a felhalmozódását.

Ízlés javítása

Ha eltávolítja a nyelvből a baktériumokat és a törmeléket, az ízlelőbimbók jobban működnek. Már két hét rendszeres kaparás alatt az ízlelőbimbók jobban megkülönböztetik a keserű, sós és savanyú ízeket. Így javítja az általános ízérzékelést.

Távolítsa el a káros baktériumokat

A tanulmányok azt mutatják, hogy a nyelv napi kaparása segít eltávolítani a káros baktériumokat, amelyek rossz leheletet, fogszuvasodást vagy fogágyproblémákat okozhatnak. Ezért a rendszeres nyelvkaparás segít megelőzni a baktériumok túlszaporodását. Ezáltal a szája egészségesebb és betegségektől mentes marad.

Az általános egészségi állapot javítása

Lenyeléskor a szájban lévő baktériumok az egész testben bejutnak. A szájban talált káros baktériumokat más, súlyosabb egészségügyi problémákkal, például cukorbetegséggel és szívbetegségekkel is összefüggésbe hozták. Ezért az egészséges száj hozzájárulhat az egészséges test megőrzéséhez.

Javítja a nyelv megjelenését

Amikor a nyelvet lepedék, ételmaradék és elhalt sejt borítja, úgy tűnik, hogy vastag fehér réteg borítja. A nyelvkaparó napi használata eltávolítja ezt a fehér réteget, és segít a nyelvnek újra rózsaszínűnek látszani.

Hogyan kell használni a nyelvkaparót

A nyelvkaparó hozzáadása a szájápolási rutinjához meglehetősen egyszerű. Először is, mielőtt elkezdené, a szokásos módon mosson fogat és fogselymet. Ezután kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 • Nyújtsa ki a nyelvét.
 • Helyezze a nyelvkaparót a lehető leghátrább a nyelvre.
 • Gyengéd nyomást gyakoroljon a kaparóra. Ha fáj, enyhítse a nyomást.
 • Húzza a kaparót a nyelv hegye felé, csak sima és egyenletes előre mozdulattal.
 • Öblítse le a kaparót vízzel.
 • Ismételje meg ezeket a lépéseket 2-3 alkalommal, vagy amíg el nem távolítja a fehér filmet a nyelvről.
 • Öblítse ki a száját vízzel vagy szájöblítővel.
 • Ha végzett, tisztítsa meg a nyelvkaparót, és hagyja megszáradni.

A nyelvkaparó kiválasztása

A megfelelő nyelvkaparó kiválasztása személyes preferenciákon múlik. Többféle kaparó kapható. Íme néhány típus, amelyeket figyelembe kell venni a nyelvkaparó kiválasztásakor.

Fém nyelvkaparók

A fém nyelvkaparók nagyon gyakoriak. Ezek általában vékony, U alakú fémdarabok, mindkét oldalon fogantyúval. Ezek nagyon tartósak és tovább tartanak, mint a többi típus. Ezeket a kaparókat úgy tervezték, hogy egy mozdulattal megtisztítsák az egész nyelvet. Mivel azonban fémből készültek, használjon könnyű, gyengéd nyomást. A rozsdamentes acél és a réz a két leggyakrabban használt fémanyag. A rozsdamentes acél kaparók sterilizálhatók a mosogatógépben, hogy baktériummentesek maradjanak. A rézkaparók a réz természetes tulajdonságainak köszönhetően természetesen antibakteriálisak.

Műanyag nyelvkaparók

A műanyag nyelvkaparók csak néhányszor használhatók fel újra, mielőtt ki kell dobni őket, így ezek a kaparók kevésbé környezetbarátak, mint más lehetőségek. Ezek a nyelvkaparók általában olcsóbbak, és a kényelem kedvéért gyűjtőcsomagolásban is kaphatók. A műanyag nyelvkaparóknak gyakran olyan fogantyújuk van, mint egy fogkefe. Kisebb U- vagy V-alakú fejük van, így többszörös áthaladás szükséges a nyelv felületének alapos kaparásához.

Kefe nyelvkaparók

Kefe típusú nyelvkaparók is kaphatók. Ezek a kefesörték kisebbek, mint egy tipikus fogkefe, és keményebbek is lehetnek. Ezek a kefék úgy működnek, mint egy fogkefe, hogy eltávolítsák a törmeléket és a baktériumokat a nyelv felszínéről. Általában több lépésben megtisztítják a nyelv teljes felületét.

A szokásos fogkeféd

Igen, vannak, akik a szokásos fogkeféjüket használják nyelvkaparó helyett. Bár ez csípősen működhet, ha nem áll rendelkezésre hagyományos nyelvkaparó, a fogkefe használata közel sem olyan hatékony, mint a nyelvkaparó. Tanulmányok bizonyítják, hogy a nyelvkaparók akár 50%-kal több lepedéket és törmeléket távolítanak el a nyelv felszínéről, mint egy fogkefe.

A nyelvkaparó használatának kockázatai

A nyelvkaparó használatakor a legnagyobb gond az öklendezés. Sok ember öklendezési reflexe erős. Még a hátsó fogak mosása is serkentheti a gag reflexet. Ha ez aggodalomra ad okot, fontolja meg egy vékony fém nyelvkaparó kiválasztását, hogy csökkentse az öklendezés érzését. Ezenkívül dönthet úgy, hogy nem megy olyan messzire hátra a nyelven, amíg meg nem szokja a nyelvkaparás hatását. Idővel a gag reflex is csökkenhet.

Egy másik gond a nyelv véletlen elvágása. Íme három javaslat ennek megelőzésére:

 • Gondosan olvassa el a nyelvkaparó használati útmutatóját, és kövesse az ajánlott használati javaslatokat.
 • Kerülje a túl nagy nyomást a nyelv kaparásakor. Csak állandó, gyengéd nyomásra van szükség.
 • Csak húzó mozdulatot használjon, mozgassa a nyelvkaparót hátulról a nyelv hegye felé – soha ne használjon fordított mozdulatot.

Az alábbi tippek betartásával biztosíthatja, hogy nyelve tiszta legyen, és segít megelőzni a nyelv kaparása közben előforduló traumákat. A nyelvkaparó csodálatos módja a száj egészségének javításának. Nem helyettesíti a napi 2-3 alkalommal történő fogmosás és a napi egyszeri fogselyem használatának szükségességét. A megfelelő otthoni ápolás elengedhetetlen az egészséges száj megőrzéséhez. Ha nyelvkaparót adunk a szájápolási rutinjához, az olyan nagy előnyökkel járhat, mint a káros plakk és baktériumok csökkentése, az ízérzékelés javítása, a rossz lehelet megszüntetése és a nyelv megjelenésének javítása. Ezért ügyeljen arra, hogy a nyelvkaparást tegye a napi rutinjába, és élvezze az egészségesebb mosolyt.

Elektromos fogkefe mellett próbál dönteni, de nem tudja, melyik felel meg leginkább az igényeinek? Az elektromos fogkefék világa hatalmas. Az elektromos fogkefék sokféle márkában, árkategóriában, stílusban és színben kaphatók. Ez a cikk választ ad a gyakori kérdésekre, és segít eldönteni, hogy melyik elektromos fogkefe a megfelelő az Ön számára.

A legfontosabb elvitelek:

 • Az elektromos fogkefék több lepedéket és baktériumot tudnak eltávolítani 2 perc alatt, mint egy kézi fogkefe.
 • Az elektromos fogkefék minden korosztály számára előnyösek, beleértve a gyermekeket is.
 • Az elektromos fogkefék csökkenthetik a fogszuvasodás és az ínybetegségek kockázatát.
 • Az elektromos fogkefe használata viszonylag egyszerű, és elvégzi a munkát Ön helyett.
 • Minél többet hajlandó fizetni, annál több előnnyel jár az elektromos fogkefe vásárlásakor.

Miért használjunk elektromos fogkefét?

A megfelelő szájápolás elengedhetetlen az egészséges mosoly megőrzéséhez. A napi 2-3 alkalommal 2 teljes percig tartó fogmosás és a napi egyszeri fogselyem létfontosságú a fogászati ​​problémák csökkentése érdekében. Ha ételt és baktériumokat hagy a fogain, megnő a fogszuvasodás, a fogágybetegségek és a fogvesztés kockázata. Az elektromos fogkefék klinikailag bizonyítottan több szempontból is jobbak a kézi fogkeféknél. Íme néhány módszer, amellyel az elektromos fogkefe teljesítménye felülmúlja a kézi fogkefét.

Jobb a lepedék eltávolításánál

Az elektromos fogkefék 2 mozdulattal több lepedéket eltávolítanak 2 perc alatt, mint egy kézi fogkefe. Az elektromos fogkefe feje általában mozog, miközben továbbra is ugyanazzal a mozdulattal mozgatja a kefét, mint egy kézi fogkefe esetében.

Beépített időzítő

Az elektromos fogkefék 2 percre beépített időzítővel rendelkeznek. Ez segít abban, hogy megfelelő ideig mosson fogmosást. Egyes elektromos fogkefék a 2 percet 30 másodperces lépésekre is felosztják. Ez segít a száj 4 részre bontásában, és biztosítja, hogy minden területen elegendő időt töltsön.

Könnyen kezelhető

Az elektromos fogkefék ugyanazt a mozgást használják, mint amit a kézi fogkefével.

Contents